پنجشنبه

National day of the Kingdom of Thailand



روز استقلال تایلند


امروز (سوم دسامبر) روز ملی تایلند است. 
تای Thai به زبان بومی به معنی آزاد و تایلند Thailand به معنای سرزمین آزاد است.
تایلند نام رسمی کشور پادشاهی تایلند است که در گذشته سیام Siam خوانده می شد.
نام ملی این کشور زیبا و غرق در گل های ارکیده موانگ تای Muangthai می باشد.
پادشاه کنونی که امروز هشتاد و هشتمین سالروز تولدش جشن گرفته می شود از سلسله چاکری و نهمین پادشاه این سلسله است که به "رامای نهم" مشهور است.
سیستم پادشاهی تایلند مشروطه سلطنتی است و قدرت در دست مجلس منتخب مردم و دولت برخاسته از آن است و پادشاه کوچک ترین دخالتی در امور سیاسی ندارد و فقط مظهر وحدت ملی به شمار می آید. 
نوع زندگی ساده و بی تکلف و دور از تشریفات پادشاه باعث محبوبیت فوق العاده رامای نهم در نزد مردم این کشور شده است.
پادشاه کاخ سلطنتی را در اختیار دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی قرار داده که دانشجویان رشته های مختلف از قسمت ها و محوطه و امکانات آن برای مطالعه و انجام تحقیقات خود استفاده می کنند و خود و همسرش در ساختمان ساده ای سکونت دارند. ولیعهد و همسر ولیعهد و فرزندان خانواده سلطنتی نیز به تبعیت از پادشاه زندگانی ساده و دور از تجمل و تکلف اختیار کرده و با اتومبیل معمولی و بدون تشریفات رفت و آمد می کنند، بطوری که اخیرا ولیعهد تایلند به منظور تشویق مردم به استفاده از دوچرخه و کاهش ترافیک و آلودگی هوا پیشرو نهضت دوچرخه سواری شده و خود با دوچرخه رفت و آمد می کند !
پادشاه تایلند (رامای نهم) در نزد مردم این کشور محبوبیت فوق العاده ای دارد و علاوه بر مقام سلطنتی دارای بالاترین مقام روحانی کشور است.
انجمن بودائیان تایلند در سال 1934 تاسیس شده است و تحت سرپرستی پادشاه اداره می شود.
شمار بودائیان تایلند بالغ بر شصت میلیون نفر است.
مسیحیان مسلمانان و پیروان مذاهب هندو و کنفسیوس و برهمایی و سیک هم در تایلند از آزادی مذهب برخوردارند.


On the Occasion of the 88 Birthday Anniversary of His Majesty King Bhumibol Adulyadej and the National Day of the Kingdom of Thailand


بیش از هفتاد هزار نفر از مسلمانان تایلند شیعه اثنی عشری هستند.
شیعیان بومی تایلند از اعقاب مرحوم شیخ احمد قمی هستند که در آغاز قرن هفدهم میلادی از ایران به تایلند رفت. در آن زمان تایلند را سیام Siam می نامیدند.
شیخ احمد قمی به دلیل ابراز لیاقت در امور فرهنگی ، تجاری و سیاسی از سوی پادشاه سیام (تایلند) به مقامات عالیه از جمله وزارت اعظم رسید.
مرقد شیخ احمد قمی، که از سوی مردم تایلند نام و خاطره اش گرامی داشته می شود، در محل کالج تربیت معلم شهر " آیونایا " قرار دارد. شهر " آیونایا " را امروزه " تونبوری " می نامند. مساجد معروف این منطقه شیعه نشین عبارتند از مسجد جامع " پاتونگ تام " - " مسجد " امامباره " - مسجد " قودی لانگ " - مسجد " الهدی " - مسجد " الفلاح " و مسجد " روح الله " با وسعت دویست متر مربع که در ژوئیه سال دوهزار و هفت به یادبود رهبر انقلاب اسلامی ساخته شده است.
مسجد جامع امام حسین (ع) در شهر " ساتون " و همچنین حوزه های علمیه شیعی در تایلند فعال هستند و توسط روحانیون تحصیل کرده در حوزه های علمیه قم و مشهد اداره می شوند.
برای طلاب دختر تایلندی هم حوزه علمیه (مدرسه اسلامی المهدیه) به صورت شبانه روزی دایراست.


On the Occasion of the 88 Birthday Anniversary of His Majesty King Bhumibol Adulyadej and the National Day of The Kingdom of Thailand

تایلند سرزمین لبخند آزادی ، صلح و دوستی


On the Occasion of the 88 Birthday Anniversary of His Majesty King Bhumibol Adulyadej and the National Day of The Kingdom of Thailand


در تایلند اقوام و نژادهای گوناگون در کنار یکدیگر زندگی صلح آمیزی دارند. درسال های گذشته ، بر اثر تحولات و تنش های سیاسی و نظامی در منطقه هند و چین، مانند جنگ ویرانگر ویتنام و جنگ های لائوس و کامبوج و . . . مهاجرین زیادی از این کشورها به تایلند سرازیر شدند. هم اینک نیز تایلند که به یکی از قطب های سرمایه گذاری خارجی تبدیل شده است مهاجرین زیادی که بیشتر آن ها را نیروهای جویای کار از کشورهای همسایه (بویژه برمه) تشکیل می دهند در این کشور زندگی می کنند.
تایلند کشور آزادی های مذهبی است و کسی به دین و آئین و مرام و مسلک دیگری کاری ندارد و به همین خاطر در بسیاری نقاط معبد و کلیساو مسجد در کنار هم دیده می شوند !
در تایلند حدود هفت میلیون نفر مسلمان مالایو نژاد (بیشتر در جنوب کشور) و شماری مردم کامبوجی الاصل در شرق زندگی می کنند.
چینی ها مهم ترین اقلیت نژادی در تایلند هستند که چهارده درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.
مالایو ها از دیگر اقوام ساکن تایلند هستند و بیشتر به کشت کائوچو و یا ماهیگیری می پردازند.
اقوام دیگری نظیر بومیان چادرنشین در چیانگ مای و آخا Akha در ناحیه مثلث طلایی و مئو Meo و یا هومونگ Homong که لائوسی الاصل هستند در نزدیکی مرزهای لائوس و قوم کارن Karen که به آن هایانگ Yang و یا کاریانگ Karing نیز می گویند برمه ای الاصل هستند که در نزدیکی مرزهای برمه با تایلند زندگی می کنند. 
زبان مردم تایلند زبان تایی است و در جنوب کشور مسلمانان به زبان مالایو (مالایی) هم تکلم می کنند. 
تایلند علیرغم پیشرفت های صنعتی چشمگیر که این کشور را به پنجمین ببر اقتصادی آسیا تبدیل کرده است از توسعه کشاورزی و صنایع غذایی باز نمانده و یک کشور کشاورزی محسوب می گردد و نسبت شهر نشینان آن کم است.
بانگکوک Bangkok پایتخت تایلند نزدیک به شش میلیون جمعیت ساکن دارد و نزدیک به همین عدد، جمعیت شناور (توریست) همواره در آن حضور دارند.
تایلندی ها بانکوک را کرونگ تب (شهر فرشتگان) می نامند.
شهرهای مهم دیگر تایلند عبارتند از : چیانگ مای Chiangmai که مرکز مهم تجاری و توریستی است و در پانصد مایلی شمال بانگکوک واقع است.
سونکلا Songkhla در پانصد و هجده مایلی جنوب بانگکوک با آب و هوایی دلپذیر از دیگر شهرهای مهم تایلند است.
شهر بندری فوکت Phoket مرکز استان پوکت در جنوب غربی تایلند و مهم ترین بندر توریستی کشور در ساحل اقیانوس هند است و از این بندر کائوچو - قلع و ذغال صادر می شود.
از کشور تایلند به خاطر زیبایی های طبیعی افسانه ای به عنوان جواهر کشورهای آسیای جنوب شرقی نام برده می شود و همچنین عمده ترین کشور دارای معادن جواهرات در جهان است. بویژه یاقوت کبود و زمرد آن در دنیا بی نظیر می باشد.