جمعه

Grand Palace, phre Borom

گراند پالاس 

گراند پالاس
گراند پالاس  
کاخ پادشاهان در قلب کلانشهر بانکوک (تلفظ صحیح نام پایتخت زیبای تایلند بانگکوک Bangkok به معنی شهر فرشتگان می باشد) این مجموعه بسیار دیدنی و حیرت انگیز که به دست معماران و هنرمندان تایلندی در قرن هجدهم، سال هزار و هفتصد و هشتاد و دو میلادی به فرمان رامای اول ساخته شده است در فهرست میراث فرهنگی جهانی رتبه اول را دارد و دیدنی ترین اثر تاریخی و هنری جهان به توصیف کسانی است که اکثر آثار باستانی و تمدنی را در سراسر جهان دیده اند.من شخصا شهر ممنوعه پکن و کاخ باکینگهام لندن و کاخ تابستانی و زمستانی تزار در سنت پترزبورگ روسیه وکاخ کرملین وآثار تاریخی شهر باستانی کیوتوی ژاپن و آثار تاریخی هندوستان و بسیاری از دیگر کشورهای جهان را دیده ام و در هیچ کجای دنیا مشابه این اثر تاریخی را مشاهده نکرده و ندیده ام.در محوطه این کاخ Grand Palace معبد بودای زمردین وجود دارد که در واقع مقدس ترین محل زیارتی بودائیان جهان است و در آن بزرگترین قطعه زمرد خالص که تاکنون در جهان کشف گردیده و پیکر تراشان باستانی آنرا تبدیل به تندیسی از بودا کرده اند وجود دارد.همچنین مدفن خاکستر رامای اول هم به صورت بلند ترین پاگودای جهان در این مجموعه باستانی است.گراند پالاس در غرب رودخانه بانکوک قرار دارد و در اطراف آن دیواری به طول تقریبی دو هزار متر کشیده شده است.هر کس به تایلند و بانکوک برود و گراند پالاس را نبیند در واقع هیچ چیز را از تایلند ندیده است !

گراند پالاس

بیکاری هفتاد درصد عمله جات ساختمانی !
















بر اساس آمار منتشر شده رسمی توسط کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران : " هفتاد درصد کارگران ساختمانی ( عمله جات ) بیکار هستند . " 
تحلیل گران سیاسی و اقتصادی و اجتماعی امسال انگشت به دهان مانده بودند که چرا آمار داوطلبان ورود به مجلس رشد نجومی داشته و هزاران نفر برای ورود به مجلس داوطلب شده و به حوزه های ثبت نام هجوم آورده اند !
با انتشار آمار بیکاری گسترده کارگران ساختمانی علت این امر معلوم شد، ولی متاسفانه مجلس برای همه بیکاران جا ندارد و خوب است دولت محترم بقیه کارگران ساختمانی بیکار را برای عملگی به کشور افغانستان که در سال های اخیر به رشد اقتصادی و پیشرفت های چشمگیری رسیده بفرستد ! 
از قدیم گفته اند : " دوست آن باشد که گیرد دست دوست ، در پریشان حالی و درماندگی ! " یک زمانی وضعیت ما بهتر از افغانستان بود و برادران افغانی برای عملگی به ایران می آمدند و حالیه وضعیت اقتصادی کشور دوست و برادر افغانستان بهتر از ما شده و باید در عالم همسایگی و دوستی عمله های ما را برای کار بپذیرد !
به هر حال اگر دولت بی تدبیر و ناامید هر چه زودتر فکری برای بیکاری عمله جات ساختمانی نکند روز به روز بر تعداد احزاب سیاسی و دبیران کل آنها و متقاضیان پست های بالای سیاسی و مدیریتی افزوده خواهد شد !!


پنجشنبه

خط هوایی شوش - شابدولعظیم !




تا قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در ایران، خطوط هوایی بین المللی ایران معروف به هما (ایران-ایر) معظم ترین شرکت هوایی در منطقه خاورمیانه و قاره آسیا و در ردیف دوسه شرکت هوایی طراز اول جهان بود و از تهران به سراسر جهان پرواز مستقیم داشت. 
همچنین در دوران طاغوت بجز اتحاد شوروی و جمهوری خلق چین و چند کشور اروپای شرقی نظیر آلبانی ایرانیان بدون نیاز به ویزا با ایران ایر به سراسر جهان، حتی ایالات متحده آمریکا مسافرت می کردند. 
مدرن ترین و به روز ترین هواپیماها به محض ورود به بازار اول توسط ایران - ایر (هما) خریداری می شدند. پذیرایی و مهمانداری در خطوط هوایی ایران به گونه ای بود که حتی بیشتر مسافران خارجی هم در خطوط بین المللی از ایران - ایر استفاده می کردند. اما امروزه این جایگاه در اختیار شبه کشورهای مینیاتوری حاشیه جنوبی خلیج فارس نظیر قطر و امارات قرار دارد و خطوط هوایی جمهوری اسلامی از هواپیماهایی با عمر چهل سال به بالا و اسقاطی استفاده می کند که در افواه عمومی به هواپیماهای یکبار مصرف شهرت دارند!
متوسط سن ناوگان هواپیماهای کشورهای رقیب در منطقه ده سال است. متوسط سوخت مصرفی هر مسافر در جهان بیست و دو لیتر و متوسط سوخت ناوگان مستعمل داخلی (به دلیل فرسودگی بیشتر) سی و هشت لیتر است. 
قیمت دو فروند هواپیمای پهن پیکر A - 380 شرکت هواپیمایی امارات برابر است با کل ارزش هواپیماهای ناوگان هوایی جمهوری اسلامی (!) و این در حالی است که شرکت هواپیمایی امارات حداقل سی سال بعد از ایران - ایر فعالیت خود را شروع کرده است !
خطوط هوایی امارات در حال حاضر پنجاه فروند هواپیمای A - 380 دارد و قرارداد خرید چهل هواپیمای دیگر از این نوع را منعقد کرده است.
جمع مسافر حمل شده توسط سه شرکت امارات، سعودی ایرلاینز و قطر ایرلاینز در سال دو هزار و سیزده حدود هشتاد و هشت میلیون نفر بوده، در حالی که این تعداد در بزرگترین خط هوایی جمهوری اسلامی، یعنی ایران-ایر (هما) فقط چهار و نیم میلیون نفر است ! ( ما کجائیم در این بحر تفکر، تو کجا ؟! )
جالب اینجاست که کل جمعیت سه کشور یاد شده به سختی به یک چهارم جمعیت ایران می رسد و کل جمعیت جانبی این کشورها هم از یک دهم جمعیت کشورهای جانبی ایران کمتر است !
کل بار حمل شده توسط دو شرکت هواپیمایی امارات ایرلاینز و ترکیش ایرلاینز حدود پنج میلیون تن در سال است که در مقایسه با هواپیمایی جمهوری اسلامی چیزی حدود سیصد برابر می باشد !
از حدود دویست و پنجاه فروند هواپیمای موجود در خطوط هوایی جمهوری اسلامی یکصد فروند به دلیل فرسودگی و قدمت زیاد زمینگیر شده است.(آهن قراضه) و بقیه نیز کم کم قابلیت پرواز به فرودگاه های کشورهای دارای استانداردهای بالای هوایی را از دست می دهند !
ظرفیت فرودگاه دوبی در حال حاضر شصت و شش میلیون مسافر است و قرار است این فرودگاه بزودی با انجام برنامه های توسعه ای ظرفیت خود را به نود میلیون مسافر برساند. علاوه بر آن امارات متحده عربی سرگرم اتمام عملیات ساختمانی فرودگاه جدیدی به نام فرودگاه بین المللی آل مکتوم است که سالی یکصد و شصت میلیون مسافر را پذیرا خواهد بود، اما ظرفیت فرودگاه بین المللی تهران ( ام القرای جهان اسلام ) فقط شش میلیون نفر است، و آنهم با مشکلات عدیده حاکم بر این فرودگاه که برای همه مسافران ورودی به فرودگاه فقط یک گیت وجود دارد و مسافران برای یک پرواز چهل و پنج دقیقه ای از تهران به باکو و یا ایروان و یا تفلیس باید چهار پنج ساعت در فرودگاه روی پا بایستند و واریس بگیرند !!
حالیه پس از برچیدن پیروزمندانه برنامه هسته ای جمهوری اسلامی صحبت از خرید یکصد و بیست فروند هواپیمای ایر باس از فرانسه است. در حالی که جای مانور و پارک برای حتی چند فروند این هواپیماها هم وجود ندارد و در بسیاری موارد وقتی هواپیمایی وارد آسمان تهران می شود و قصد فرود دارد برج مراقبت اعلام می کند چون جای پارک موجود نیست چند دور در آسمان تهران بزنید تا جای پارک خالی شود !
مثال معروفی است که می گوید اول چاه را بکن و بعد منار را بدزد !
قبل از آوردن این هواپیماها باید فکری برای محل فرود آنها کرد، مگر آنکه از نوع هواپیماهایی باشند که قبلا از مصر خریدیم !
قبل از پیروزی شکوهمند اسلام در ایران، رژیم شاه سرمایه گذاری های کلانی در مصر انجام داده بود و بعد از انقلاب، رژیم جدید چند کارشناس خبره و دلسوز خود را برای باز پس گیری دارایی های ایران به مصر فرستاد و پس از مذاکرات کارشناسی مصری ها قبول کردند چند فروند هواپیمای مسافربری به جمهوری اسلامی بدهند و حساب ها را صاف کنند !
بعد از انجام معامله و رد و بدل شدن اسناد، کارشناسان حاذق جمهوری اسلامی متوجه شدند که هواپیماها زمینگیر هستند و قادر به پرواز نمی باشند !!
به هر حال اگر برادران فرانسوی هم این کار را با جمهوری اسلامی بکنند مشکلی نیست و می توان از هواپیماهای دست دوم سوم که می خواهند به جمهوری اسلامی حقنه کنند برای مسافرکشی زمینی بین شوش - مسگر آباد و یا شوش - شابدوالعظیم استفاده بهینه کرد !!